Vi skulle egenlig mate andungene i tjernet på setra. Men vi bestemte oss for å svinge innom fru Olsen på turen opp. Fru Olsen satt i solveggen med strikketøy og kaffekopp og hadde besøk. Hun hadde vasket klær og hadde klutkoking på ovnen, men vi måtte bare gå inn å se hvordan hun hadde det og det gjorde vi. Varmt og godt ved ovnen. Fru Olsen har veldig fin sofa og et merkelig gulvteppe, dessuten en koselig dukke på kammerset. Alt fikk vi se.

fru olsens dukkehos fru olsenfru olsen m kanin juni 15

 

Fru Olsen hadde mer å vise frem. I hønsegården var det mange nydelige høner som ikke var gamle nok til å legge egg og fire haner! Også hadde hun kanin som hadde fått fire unger. Den ene ungen fikk vi klappe. Det var koselig. Vi takket for oss og gikk videre opp til brua som vi pleier, men der var det ingen andunger, bare mange skolebarn med refleksvester, kanskje ikke andungene liker refleksvester…?
Vi gikk videre opp mot setra og der sto kua og ventet på oss. Kalven stod ved mammaen sin, men bjellekua var litt nysgjerrig og ville gjerne ha litt av det grønne gresset på andre siden av gjerdet. Anna fant en sommerfugl som fløy sin veg. Vi andre løp som bare det , vi løp rett forbi hesten, enda det var den vi skulle besøke.

mate kualøpende barnbronen

 

Så måtte vi teste om vi likte smør? De fleste ble gulaktige under haka , så vi likte nok smør.
Vi fikk komme inn i kirka også, der var det flott! Guiden fortalte om dåp og konserter, og etterpå lurte ungene på hvor de som var på konsert danset …

liker du smørdet er så mange blomster her

 

Så mye fint kan man oppleve en liten formiddagstur før formiddagsmaten rett utenfor barnehagen vår på Maihaugen.

juni.