I alle år har vi reist til Nordseter, men i år strakk ikke pengene til til en slik utflukt derfor valgte vi og utforske nærområdet. Pølser, grill og kakao i sekken to voksne og fem barn med mye sprett i beina og store forventninger til dagens tur. ”Ta et bilde av oss i treet som en gjeng!”, det måtte vi selvsagt gjøre før vi la av gårde oppover langs Mesnaelva.

Så fint i skogen, gule blader, ikke noe blåbær, ingen ulver eller bjørner, bare glade Askeladder.  Vi prøvde oss litt på fjellklatring også med fossen buldrende ved siden av var det ganske spennende. Vi så et tre som lignet en regnbue og et tau som hang over vannet. 

” Må vi gå lenger nå, det er mye morsommere å gå nedover en oppover.” Forståelig nok. Vi styrket oss på litt tursjokolade og vann og fortsatte opp til neste store foss. Etter fossen så vi et tre med verandaer for maur, et tre som grudde seg til å fryse på beina til vinteren og som hadde tatt grønne sokker på.

 Vi lurte på hvordan vi skulle komme oss over elva. Måtte vi bruke tau og slenge oss over, eller finne en planke og balansere på eller kanskje fant vi en bro? Vi trasket videre oppover og endelig:”En bro!” det var Anna som så den først og vi var alle lettet over ikke å måtte ballansere på planke over elva. 

Men nå var de spretne beina ganske sliten og vi lengtet alle sammen etter pølser og kakao. Og endelig var vi fremme på toppen av Balettbakken. Et sted med flott utsikt og fint for grilling. 

Mens vi ventet på at pøsene skulle bli ferdige fikk vi underholdning av en mann som skulle skifte lyspærer i lyskasteren rett over hodet vårt. Rene sirkusakrobaten var han. Han ble belønnet med applaus også fikk han en pølse med lompe og ketsjup.

Vi tok en annen vei hjem. Vi gikk nedover mot hoppbakken og videre nedover jordet. Det var skikkelig gøy, nesten som å være løver eller skumle fiske i gresset. Vi var snart ved badedammen igjen og fant heldigvis barnehagen på samme sted som vi hadde forlatt den. 
Vi var sliten og veldig fornøyde etter årets høsttur. Mesnaelva er flott!

foss 4mini  colletbrua mini mesnaelva mini
 september 2014