Godt nyttår, vi er klar til å gå igang med nye opplevelser etter juleferien.

Først på programmet står nytt gjennomgangstema, vi skal forske på og leke med luft. Vi spør ungene hva luft er og skjønner at det er et vanskelig men noen svar fikk vi.

"noe som er rundt oss alle steder", "noe som er kaldt eller varmt eller akkurat passe", "noe som lukter vondt når noen har prompa" eller "noe som lukter godt når vi baker".

Vi lagde luftbobler ved å blåse med sugerør i et glass vann, gøy syntes ungene, og enda morsommere da vi helte en dråpe vaskemiddel i hvert glass. Vi blåste og blåste til vi ble klissvåte av alt vannet som rant utover bordet og ned på benkene.

hjemmeside 1 Et helt boblefjell å gjemme seg bak.

I januar pleier vi vanligvis å gå rundt på Maihaugen og fotografere vinterbilder som vi kan bruke til malerier, i år var det mer is enn snø og grått og trist dagen lang men vi fikk fanget noen fantastiske solnedganger som vi skal lage noe fint av senere.

hjemmeside 3

Vi brukte noen dager til å være kreative med saks og papir og det ble noen fine sprelle-figurer og litt andre kreasjoner.

hjemmeside 2

Utendørs hakket vi snø-is-klumper og bygget hytter og Magnar laget en god akebakke.

hjemmeside 4 

selv uten forventet normal Lillehammer-vinter er det full fart i barneflokken, de har ingen problermer med å skape gull av gråstein.